Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de takjes met cherrytomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en doe ze 20 minuutjes in de oven.
Kook de rode linzenpasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Maak de sjalotten en de knolfook schoon en snipper deze. Verhit een klein scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hier de sjalot en knoflook in aan. Voeg na 3 ongeveer 3 minuutjes de tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
Pureer de geroosterde paprika samen met het uienmengsel uit de pan, de room en het water in een keukenmachine tot een mooie egale saus. Doe de saus terug in de pan en verwarm deze. Doe de gekookte pasta bij de saus en serveer met de geroosterde cherrytomaatjes. Bestrooi de pasta met wat fijngehakte basilicum en geraspte parmezaanse kaas.