1,5literpaddenstoelenbouillonof shii take bouillon (toko)
1ellichte sojasaus
4lente uitjes
zwart sesamzaad
Soja eitjes
4eieren
lichte sojasaus
Instructies
Kook de 4 eieren half hard in 6 minuten. Laat ze schrikken en leg ze in koud water.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan en fruit hier de sjalot in aan.
Snijd ondertussen de shii take paddenstoelen in dikke plakjes (of doormidden als je kleintjes hebt). Voeg deze toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Pak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg de miso pasta toe en roer goed door, bak dit ook ongeveer 1 minuut mee.
Voeg de risottorijst toe en roer goed door. Bak de korrels totdat ze net glazig zijn.
Voeg dan een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren totdat de bouillon volledig is opgenomen.
Voeg pas dan weer een nieuwe lepel bouillon toe. Doe dit voor ongeveer 20 tot 25 minuten totdat de risotto gaar is.
Doe een laagje sojasaus in een steelpannetje. Pel de eieren voorzichtig (ze zijn nog zacht van binnen) en leg ze in het pannetje in de sojasaus.
Zet dit op een laag pitje en rol de eieren als het ware door de sojasaus. Blijf dit telkens omdraaien/omrollen totdat de risotto gaar is en je mooie lichtbruine eitjes hebt.
Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes. Schept de risotto op een bordje, snijd het eitje doormidden en leg dit op de risotto. Bestrooi de risotto vervolgens met lente uitjes en sesamzaadjes.