Maak de ui en knoflook schoon en snipper beiden. Meng dit door het kipgehakt.
Maak de gember schoon en rasp deze. Meng samen met de kurkuma, het chilipoeder en mosterdzaad door het kipgehakt.
Breng op smaak met peper en zout. Ik ben altijd ruim met zout, omdat het anders te flauw wordt.
Pak een wonton velletje en schep een hoopje vulling in het midden van het vel. Maak de randen (rondom de vulling) nat en probeer hier een mooi buideltje van de maken.
Ik vouw eerst de randjes wat bij elkaar, zoals bij een gyoza en breng het daarna in het midden bij elkaar. Maar ik heb hier eerlijk gezegd nog niet de beste manier voor gevonden. Maak er dus iets moois van!
Als je alle momo's hebt gevouwen, kun je ze gaan stomen. Breng een grote pan met water aan de kook. Bekleed je stoommandje met bakpapier (anders blijven de momo's aan de bodem plakken).
Leg de momo's in het stoommandje en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar boven het kokend water. Gebruik je een stoommandje met 2 'verdiepingen', wissel dan halverwege. De momo's zijn gaar als het deeg niet meer ondoorzichtig wit is en zacht aanvoelt
Dipsaus
Maak ondertussen de dipsaus. Snijd de tomaten klein en doe deze met een klein scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg toe aan de tomaten.
Maak ook de rode peper schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de dipsaus.
Doe er een snufje zout, snufje suiker en wat druppels limoensap bij. Kook totdat de tomaten kapot zijn, dit duurt ongeveer een kwartiertje. Wordt de dipsaus te droog? Voeg dan een beetje water toe.
Serveer de momo's met de dipsaus en eet smakelijk!