Maak het citroengras schoon en snijd het witte deel in ringetjes. Maak de sjalotten, knoflook, rode peper, gember (en kurkuma als je verse gebruikt) schoon en hak grof.
Maal dit samen met de overige ingrediënten voor de laksa pasta, ongeveer 5 takjes koriander en voldoende olie in de keukenmachine fijn tot een mooie gladde currypasta.
Laksa
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal door een snee in de bovenkant van de garnaal te maken en het darmkanaal er uit te trekken.
Bak de koppen en de schalen in een scheutje zonnebloemolie met wat peper en zout totdat ze roze zijn. Voeg dan zoveel kokend water toe totdat de koppen en schalen net onder staan. Doe er nu het garnalenbouillonblokje bij en laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur trekken.
Bak ondertussen de laksa pasta in een klein scheutje zonnebloemolie. Roer ondertussen en bak ongeveer 4 minuutjes.
Voeg dan de kokosmelk, vissaus, het sap van 1 limoen en de limoenblaadjes toe. Zeef daarna de bouillon boven de laksa zodat de bouillon bij de laksa komt en je de schalen en koppen opvangt. Roer goed door elkaar.
voeg nu ook da garnalen toe en warm mee totdat ze net roze zijn.
Bereid de rijstnoedels zoals op de bereidingswijze staat aangegeven op de verpakking (meestal wel je deze). Verdeel de noedels en de taugé over 2 diepe borden of kommen. Schep hier de laksa op en garneer met verse koriander en eventueel wat rode peper. Besprenkel eventueel ook nog met wat extra limoensap.