Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water gaar.
Gehaktballetjes
Maak de sjalot, knoflook en rode peper schoon en snipper zo fijn mogelijk. Doe dit bij het kipgehakt in een grote kom. Maak de gember schoon en rasp deze erbij. Doe hier ook de kerrie, komijn, het mosterdzaad en het paneermeel bij en breng goed op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en rol kleine gehaktballetjes van het gehakt.
Kokossaus
Bak de gehaktballetjes in een klein scheutje zonnebloemolie rondom bruin. Snijd de kouseband in hapklare stukjes en bak eventjes mee met de gehaktballetjes. Voeg hier de kerrie en het mosterdzaad aan toe. Doe hier vervolgens de kokosmelk, het limoensap en het kippenbouillonblokje bij.
Maak de ananas schoon en snijd deze in kleine stukjes. Roer een kwart van de ananas door de kerriesaus. Serveer de kip kerrie gehaktballetjes met de rijst en bestrooi met verse koriander en cashewnoten.