Snijd de aardappels (ongeschild) in hapklare stukjes. Spoel ze goed af en kook ze in 15 minuutjes in ruim gezouten water gaar. Snijd ondertussen de feta in stukjes en doe dit over in een kom. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes (verwijder het klokhuis). Meng dit samen met de mayonaise, yoghurt en hamblokjes in de kom (bij de feta).
Heb je de eieren al gekookt? Pel ze en snijd deze dan in stukjes en roer dit ook door de rest van de ingrediënten in de kom. Heb je de eieren nog niet gekookt? Kook ze dan in 10 minuutjes hard en laat ze in ijswater afkoelen. Laat dit samen met de aardappels minstens een kwartiertje afkoelen. Pel de eieren, snijd in stukjes en roer samen met de aardappels door de overige ingrediënten in de kom. Hak de walnoten grof, hak wat peterselie fijn en meng alles voor de aardappelsalade door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.