Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de rode ui en de knoflook schoon en hak dit grof. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten (of niet, als je van pittig houdt). Hak ook dit grof. Maak de gember schoon en snijd in stukjes. Snijd het witte van het citroengras in dunne ringetjes. Maal alles voor de boemboe fijn in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Doe er zoveel olie bij totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt.
Bak de boemboe in een diepe stoofpan totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg er dan de kokosmelk, bruine suiker, het kaneelstokje en de tamarindepasta aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak de geraspte kokos in een droge koekenpan totdat deze net lichtbruin is. Roer dit door de rendang. Trek de jackfruit los zodat je mooie draderige stukjes jackfruit krijgt. Roer dit ook door de rendang en warm goed door. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en serveer de rendang met rijst en komkommer.