Go Back
Shakshuka met halloumi en kaneel
Afdrukken

Shakshuka met halloumi

Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederland
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 blik tomatenstukjes à 400 gram
  • 100 ml groentebouillon
  • 225 gram halloumi
  • 2 - 3 eieren
  • sumak
  • klein bosje verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui, knoflook en de rode peper schoon en snipper dit. Fruit een paar minuutjes aan in een scheutje zonnebloemolie. Voeg vervolgens de komijn, koriander, kaneel en tomatenpuree toe en bak dit ook eventjes mee.
  • Maak de rode puntpaprika's schoon en snijd in blokjes. Bak dit ook eventjes mee. Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe, samen met de bouillon. Roer goed door en laat op laag vuur pruttelen.
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak deze mooi bruin in een droge koekenpan. Snijd ze vervolgens in stukjes en roer door de saus in de pan. Breng de shakshuka eventueel op smaak met zout en peper.
  • Doe de shakshuka in een grote ovenschaal. Maak kuiltjes voor de eieren. Breek hier de eieren in en bak in 10 tot 15 minuten in de oven totdat het eiwit nét gestold is. Bestrooi daarna met wat sumak, verse peterselie, peper en zout. Lekker met wat geroosterde sneetjes brood.