Caesar salade met een gepocheerd eitje en crispy kippenvel
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerika
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 2personen
Auteur Eviekookt
Equipment
bakpapier
Ingrediënten
1kippenbout
100gramplakjes ontbijtspek of bacon
4dikke plakken brood
olijfolie
peper en zout
romaine sla1 grote of 3 kleintjes
parmezaanse kaas flakes
2eieren
(witte wijn) azijn
Dressing
4elmayonaise
5ansjovisfilets(uit een blikje)
1teentjeknoflook
2elcitroensap
3elolijfolie
8elmaiskiemolie
1tlmosterd
2elgeraspte parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het vel van de kippenbout en spreid dit uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een klein beetje peper en zout. Leg hier nog een bakpapiertje op en zet er iets zwaars (bijvoorbeeld een grote ovenschaal) op. Bak dit in 20 minuutjes mooi knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het vlees van de kippenbout af en in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in dezelfde pan als waar je net de bacon in hebt gebakken, kruid de kip rondom met peper en zout en bak totdat de kip gaar en lichtbruin is.
Snijd de plakken brood in blokjes en bak dit in dezelfde pan met wat extra olijfolie en peper en zout tot mooie goudbruine croutons. Maak ondertussen de dressing door het teentje knoflook schoon te maken en uit te persen in een kommetje. Snijd de ansjovisfiletjes fijn en voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan het kommetje. Meng alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.
Eieren pocheren
Kook wat water in een pannetje. Als dit kookt voeg dan wat zout toe en een flinke scheut witte wijnazijn. Maak met een lepel een goede draaikolk in het water en breek hier een eitje in. Laat dit in ongeveer 3 tot 4 minuutjes gaar pocheren, schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Maak weer een draaikolkje in het water en breek het volgende eitje in het water.
Caesar salade samenstellen
Verdeel de bladen romaine sla over 2 borden. Verdeel hier de kip over en breek de gebakken bacon in stukjes en verdeel dit ook over de sla. Verdeel wat dressing over de sla en strooi hier de parmezaan flakes en croutons overheen. Leg het gepocheerd eitje in het midden en steek de helft van het kippenvel achter het eitje.