Snijd het stukje spek in blokjes en bak dit in een wokpan totdat er wat vet vrijkomt.
Kook ondertussen de gnocchi net gaar zoals op de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Meestal zijn deze zo klaar (als ze boven gaan drijven).
Bak de gnocchi mee met het spek totdat het spek mooi krokant is en de gnocchi een mooi bruin krokant laagje hebben. Zet het vuur lager en maak de bravas saus.
Bravas saus
Maak de saus door de sjalot en knoflook schoon te maken en te snipperen. Bak dit in het blokje boter en 1 el olijfolie totdat de sjalot glazig is. Voeg dan de bloem en het paprikapoeder toe. Roer goed door en bak de bloem een paar minuutjes mee totdat deze gaar is.
Is het mengsel te droog? voeg dan een klein scheutje water toe. Voeg (als de bloem gaar is) de runderbouillon en de kookroom toe en kook in tot de gewenste dikte. Te dik? Voeg nog wat bouillon toe. Te dun? Kook de saus nog even wat verder in.
Roer de saus door de gnocchi en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mini mozzarella in 2'en of 4'en en roer ze door de saus. Serveer direct (bijvoorbeeld met een frisse salade).