1tlrode voedselkleurstof(afhankelijk van hoe sterk de kleurstof is)
220grambloem
2tlbakpoeder
2tlmaizena
1elcacao
mespuntzout
200gramwitte chocolade
extra kristalsuiker
Vulling en topping
100grammonchou
50gramongezouten roomboter
100grampoedersuiker
1tlvanille aroma
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de kristalsuiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei, de rode kleurstof en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak even tussendoor de witte chocolade grof.
Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena, cacao en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
Vulling en topping maken
Mix met de handmixer de monchou en roomboter luchtig. Schraap met een spatel de zijkanten van de mengkom schoon zodat het mengsel volledig op de bodem van de mengkom zit. Mix hier vervolgens voorzichtig het vanille aroma en de poedersuiker doorheen. Spatel alles nog even met een spatel goed door elkaar.
Red velvet muffins bakken
Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep een klein laagje van het beslag in 6 grote muffin vormen. Doe hier een eetlepel van de vulling in en dek af met ongeveer 2 keer zoveel beslag als onder de vulling ligt. Strooi nu een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
Bak de muffins 20 minuten op 200 graden, verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak nog ongeveer 10 tot 15 minuten. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Prik de satéprikker niet in de vulling. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen. Top de red velvet muffins nu af met de rest van de roomkaascrème. Geniet van je muffins!