Risotto nero: Zwarte risotto met inktvis en garnalen
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italië
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
Risotto
2sjalotten
2teentjesknoflook
250gramzwarte risottorijst
scheutwitte wijn
halvelitergarnalenbouillon
scheutjekookroom
klontjeboter
handje volgeraspte Parmezaanse kaas
Garnalen & Inktvisjes
olijfolie
3teentjesknoflook
100gramgarnalen
100grambaby inktvisjes
1elchiliflakes(of naar smaak)
peper en zout
verse peterselie
Instructies
Risotto
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hier de sjalot en knoflook in aan. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit ook even mee. Voeg vervolgens een flinke scheut witte wijn toe en roer totdat alle wijn is opgenomen door de risottorijst. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Doe er telkens pas een nieuwe soeplepel bouillon bij als de vorige volledig is opgenomen door de risotto. Binnen 20 minuten is de risotto gaar en is alle bouillon opgenomen.
Roer dan een flinke scheut kookroom, een klont boter en een handjevol geraspte kaas door de risotto en laat de risotto nog 5 minuutjes pruttelen zonder deksel.
Garnalen & inktvisjes
Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Maak de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit). Bak dit ongeveer 1 minuutje in de olie, voeg dan de garnalen en inktvisjes toe, samen met de chili flakes. Bestrooi met wat peper en zout en wok de garnalen en inktvis in zo'n 2 tot 3 minuutjes gaar. Serveer de risotto met daarbovenop de garnalen en inktvis. Bestrooi met wat extra parmezaanse kaas, chili flakes en verse peterselie.