Go Back
Cookie bars met kinderchocolade en kinderbueno
Afdrukken

Cookie bar met kinderchocolade en kinderbueno

Gang Toetjes
Keuken Amerika
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 24 stukjes

Equipment

  • brownievorm
  • Mixer

Ingredi├źnten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 tl maizena
  • 1 tl bakingsoda
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 3 pakken witte kinderbueno
  • 3 pakken gewone kinderbueno
  • 3 pakken kinderchocolade (maxi)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de lichtbruine basterdsuiker, kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeu├»g en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, maizena, bakingsoda en bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Breek de kinderbueno en kinderchocolade in stukjes en meng ongeveer tweederde of driekwart door het deeg heen. Bewaar de rest
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Druk de achtergehouden stukjes kinderchocolade en kinderbueno bovenin de cookie bar als deze net uit de oven komt. Laat in de vorm afkoelen. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.