Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
Mix er dan de bloem, maizena, bakingsoda en bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Breek de kinderbueno en kinderchocolade in stukjes en meng ongeveer tweederde of driekwart door het deeg heen. Bewaar de rest
Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Druk de achtergehouden stukjes kinderchocolade en kinderbueno bovenin de cookie bar als deze net uit de oven komt. Laat in de vorm afkoelen. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.