Go Back
Salde met geroosterde pompoen, wilde perziken, feta en pompoenpitjes
Afdrukken

Salade van snijbiet met geroosterde pompoen

Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten
Keuken Nederland
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

Geroosterde pompoen

  • 1 flespompoen
  • 2 rode uien
  • scheut olijfolie
  • 1 - 2 el paprikapoeder
  • zout en peper

Salade

  • Snijbiet (of verse spinazie)
  • 4 wilde perziken
  • 1 granaatappel
  • 100 gram feta
  • pompoenpitten
  • pecannoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, snijd deze doormidden en haal met een lepel de zaadjes en de draderige binnenkant er uit. Snijd de pompoen in blokjes en doe dit over op een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal. Maak de uien schoon en snijd deze in partjes. Schep de uien met de pompoen, olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen en uien in de oven totdat ze mooi lichtbruin en geroosterd zijn. Dit duurt zo'n 20 minuutjes.
  • Scheur de snijbiet in stukjes en verdeel over 4 borden. Elk bord heeft ongeveer 1 tot 2 handjes vol snijbiet nodig. Gebruik je spinazie? Dan kun je de spinazie over de 4 borden verdelen. Hiervan heb je ook zo'n 2 handenvol per persoon nodig.
  • Snijd ondertussen de wilde perziken en feta in stukjes. Verdeel dit over de salade op de borden. Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit met een houten pollepel. Vang de pitjes op in een bakje. Verdeel deze samen met de pecannoten en pompoenpitten over de salade. Haal de pompoen uit de oven en verdeel dit ook over de 4 borden.