2steaks naar keuze(ongeveer 300 - 400 gram in totaal) - op kamertemperatuur
parmezaanse kaas flakes
balsamico azijn
Instructies
Geroosterde tomaatjes
Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de takjes met kleine trostomaatjes in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaatjes zo'n 15 minuutjes in de oven totdat ze net beginnen te barsten.
Tagliata di manzo pasta
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Leg opzij totdat je ze nodig hebt.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Bewaar het pastawater.
Kruid het vlees met peper en zout aan allebei de kanten en verhit een klontje boter in een pan.
Bak de steak aan de ene kant totdat de bruining (aan de buitenkant) tot ongeveer halverwege komt. Draai ze om en bak nog 2 tot 3 minuten.
Haal het vlees uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuutjes rusten.
Meng de tagliatelle met de rucola, pijnboompitjes, een klontje boter, 2 el truffelolie en 2 el truffeltapenade en een schep van het pastawater.
Verdeel dit over 4 borden. Snijd het vlees in reepjes en verdeel dit ook over de borden.
Leg op elk bord een takje met tomaatjes en verdeel wat parmezaanse kaasflakes over de pasta en giet een heel klein scheutje balsamico azijn over de pasta.