Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes. Hierdoor is je kip sneller gaar én trekken de smaken beter in het vlees. Kruid ze rondom met peper en zout en bak ze even bruin in een scheutje zonnebloemolie in een grote stoofpan. Haal de drumsticks uit de pan als ze rondom mooi bruin zijn en leg ze opzij.
Maak de uien, knoflook en Surinaamse peper schoon. Snipper dit en fruit in hetzelfde bakvet aan als de kip. Doe dit een paar minuutjes op laag vuur, totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de witte peper, Surinaamse masala en kerrie toe en bak ook eventjes mee. Doe de kip weer terug in de pan. Voeg het maggiblokje toe en zoveel water dat de kip net niet onder staat. Laat dit een half uurtje stoven zonder het deksel op de pan.
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in blokjes. Zet dit in wat water opzij totdat je het nodig hebt. Je kunt ook alvast de boontjes schoonmaken en in hapklare stukjes snijden. Zet dit ook opzij totdat je het nodig hebt. Snijd de paksoi ook alvast in reepjes en was dit in een vergiet onder stromend water. Zet dit ook opzij totdat je het nodig hebt.
Voeg de stukjes aardappel toe en stoof nog zo'n 5 minuutjes. Voeg daarna de boontjes toe en stoof dan nog zo'n 10 minuten. Voeg als laatste de paksoi toe, roer even door en serveer direct. Je kunt er eventueel wat rotivellen bij serveren of wat rijst. Maar in principe is dit niet per se nodig.