Maak de sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd dit grof in stukjes. Snijd ook het citroengras in stukjes. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak hier de gember, het citroengras, de knoflook, sjalotten en limoenblaadjes in. Voeg na zo'n 3 minuutjes de pot runderfond, sojasaus, vissaus, rijstwijn en limoensap toe. Vul nu het potje waar de runderfond in zat met heet water en voeg dit ook toe aan de soep. Doe dit 3 keer zodat je dus 3 keer zoveel water als runderfond hebt. Laat dit zo'n 30 minuutjes pruttelen. Ondertussen kun je de wontons maken.
Wontons
Haal het varkensvlees uit de varkensworsten en doe dit over in een kom. Snijd ongeveer 4 tot 5 shiitake (van de 100 gram) in hele kleine stukjes. Snijd ook 2 stengels van de paksoi in kleine stukjes. Doe dit bij het gehakt. Maak nu ook de knoflook en gember schoon en hak dit ook ragfijn (of rasp het). Roer dit samen met de sojasaus, sesamolie en vissaus door het gehakt. Roer goed totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
Leg nu een wontonvel neer, doe een schepje (ongeveer een koffielepel) in het midden. Maak de randen (rondom de vulling) nat met je vinger. Pak nu 2 punten van het wontonvel bij elkaar en druk dit bij elkaar. Pak nu ook de overige twee hoeken en druk deze ook samen met de andere 2 hoeken. Zorg dat je ook de randjes goed dichtplakt. Er mag geen vocht in de wonton komen bij het koken. De randjes moeten dus goed dicht zijn. Bewaar de wontons in/onder een theedoek terwijl je de rest maakt.
Wontonsoep maken
Kook de eieren in 6 minuten zacht en laat ze schrikken onder ijskoud stromend water. Pel ze vervolgens voorzichtig. Snijd de paksoi en de shiitake in plakjes. Kook de wontons in de soep in zo'n 4 tot 5 minuutjes gaar. Doe de paksoi en shiitake paddenstoelen in 4 kommen. Verdeel hier de wontons overheen en giet er vervolgens de soep overheen. Halveer het eitje en leg deze in het midden van de soep.