Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizoworst in halve plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd deze ook klein.
Verhit een laagje olijfolie in een brede koekenpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie. Bak hierin de aardappelschijfjes, uienringen, chorizo en knoflook in ongeveer een kwartiertje zacht en gaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
Klop in een grote kom de eieren los met wat peper, zout en de verse peterselie. Schep, zodra de aardappels gaar en zacht zij,n het aardappelmengsel met een schuimspaan uit de pan. En voeg het toe aan de kom met eieren. Roer alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuutjes indikken. Roer er nu de geraspte kaas doorheen.
Vet de muffinvormpjes in met wat olie en doe het mengsel over in de muffinvormpjes. Ik gebruikte een muffinvorm met 12 muffins en bakte de tortilla's in 2 lichtingen af. Bak de tortilla's in een kwartiertje gaar in de voorverwarmde oven. Eet ze lauw of koud.