Meng alle ingrediënten voor de kruidenrub door elkaar en wrijf hier de spareribs aan alle kanten mee in. Laat dit een half uurtje tot een uurtje intrekken. Ondertussen kun je de groenten alvast snijden en de mais grillen.
Zet de grill van je oven aan op de heetste stand en smeer de mais in met zonnebloemolie. Grill de mais bovenin de oven (ongeveer een kwartiertje) rondom bruin. Dit is afhankelijk van je oven, houd dus goed in de gaten dat je mais niet aanbrandt! Snijd de komkommer en de paprika in reepjes en doe in kommetjes. Je kunt de avocado ook alvast in plakjes snijden. Sprenkel hier dan wel wat limoensap overheen zodat de avocado niet bruin wordt, en dek het af. Snijd de maiskorrels van de kolven af en doe deze ook in een bakje.
Spareribs
Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Doe de spareribs in een ovenschaal, schenk hier het bier bij en dek goed af met aluminiumfolie zodat het bier niet kan verdampen. Zet de spareribs anderhalf tot 2 uur in de oven. Na anderhalf uur kun je kijken of je al een botje uit het vlees kan trekken, dan zijn je spareribs goed! Zo niet, laat ze dan nog een half uurtje in de oven staan.
Giet de vloeibare marinade uit de ovenschaal in een steelpannetje en kook in ongeveer een kwartiertje in tot een mooie dikke barbecuesaus. Trek ondertussen het sparerib vlees van het bot af en snijd het in stukjes. Meng de saus door het vlees, zodat het vlees mooi rondom bedekt is.
Fajita's
Maak de fajita's door de fajita's te beleggen met een bergje vlees, leg er dan wat van elk soort van de groenten op en vouw de fajita dicht. Smakelijk!