Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal dit samen met alle andere ingrediënten fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper.
Mosselen
Was de mosselen goed, gooi kapotte mosselen én mosselen die al open staan weg en verwijder de baarden waar je deze ziet zitten. Zet de mosselen opzij totdat je ze nodig hebt.
Maak de rode uien schoon en snipper deze. Bak in een scheutje zonnebloemolie totdat ze glazig zijn. Voeg dan de rode currypasta toe en bak eventjes mee totdat je keuken heerlijk begint te ruiken. Voeg dan de kokosmelk, vissaus, limoenblaadjes en het sap van een halve limoen toe. Roer goed door en breng tegen de kook aan.
Voeg de mosselen toe en laat dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuutjes doorkoken. Schud de mosselen regelmatig om. Bereid ondertussen de rijstnoedels zoals op de verpakking wordt aangegeven. Serveer de mosselen met de rijstnoedels en lekker veel rode currysaus. Bestrooi de mosselen met wat verse koriander.