Kook de rode biet in 30 tot 45 minuten gaar in ruim kokend water (voeg geen zout toe). Prik er met een vork in om te checken of de biet zacht genoeg is. Spoel de rode biet onder de kraan af en pel op deze manier ook de schil er af. Dit zou nu heel makkelijk moeten gaan.
Snijd de biet in stukjes en pureer in de keukenmachine of blender. Meng dit met de suiker en het zeezout. Smeer de zalm aan alle kanten in met het bietenmengsel en pak strak in met plasticfolie. Als je een vacumeermachine hebt, kun je de zalm ook vacumeren met het bietenmengsel. Op die manier trekt de biet nog beter in de zalm. Leg de zalm nu 2 dagen in de koelkast.
Als de zalm 2 dagen in de koelkast heeft gepekeld, begin je met het goed afspoelen van de zalm. Je wil niet dat er nog losse stukjes zout of suiker op de zalm zit. Dep de zalm vervolgens goed droog en snijd in dunne plakjes. Ongeveer net zo dun als gerookte zalm plakken of sashimi. Verdeel de zalm over 4 borden.
Snijbiet salade
Scheur of knip de snijbiet in stukken. Maak de radijsjes, komkommer en appel schoon. Je hoeft deze niet te schillen. Snijd alles in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en meng alle ingrediënten voor de snijbiet salade door elkaar.
Dressing
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen met een (kleine) garde. Serveer de salade bij de zalm en besprenkel met de dressing.