Was de krieltjes en snijd ze in hapklare stukken, kook ze in 15 minuutjes gaar in ruim gezouten water. Snijd ook de boontjes in hapklare stukjes en kook deze 4 minuten in ruim gezouten water. Giet beiden af en spoel af met koud water.
Meng de krieltjes met 1 el grove mosterd en zet opzij. Maak de kropsla schoon en snijd de slabladeren in stukken. Verdeel over 4 diepe borden. Verdeel hier ook alvast de krieltjes en de boontjes overheen.
Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Verdeel over de 4 borden. Halveer de zwarte olijven, maak de appel schoon en snijd in stukjes en snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Verdeel deze ook over de 4 borden. Verdeel de tonijn over de salade. Snijd de ansjovisjes fijn en verdeel deze ook over de salade.
Croutons
Snijd het brood in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan. Bak hier de stukjes brood, met wat zout en peper, op hoog vuur mooi krokant en lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Gepocheerd ei
Kook wat water in een pannetje. Als dit kookt voeg dan wat zout toe en een flinke scheut witte wijnazijn. Maak met een lepel een goede draaikolk in het water en breek hier een eitje in. Laat dit in ongeveer 2 tot 3 minuutjes gaar pocheren, schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Maak weer een draaikolkje in het water en breek het volgende eitje in het water. Doe dit met alle eieren en leg opzij.
Dressing
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Leg op ieder bord 1 gepocheerd ei, verdeel de croutons over de salade en besprenkel met wat dressing.