Pangasisusfilet in cherrytomatensaus met witte wijn
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederland
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Equipment
ovenschaal met deksel
Ingrediënten
600gramcherrytomaatjes
2sjalotten
3teentjesknoflook
flinkescheutwijn
200mlvisfond
1citroen
bosjeverse basilicum
bosjeverse peterselie
scheutjeolijfolie
chiliflakes
peper en zout
4pangasisusfilets
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaatjes en doe ze in een ovenschaal (met deksel). Maak de sjalotten schoon, halveer deze en snijd in heel dunne ringetjes. Doe dit bij de tomaatjes in de ovenschaal. Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes. Doe dit ook in de ovenschaal.
Giet er nu een flinke scheut witte wijn bij, totdat er een klein laagje in de ovenschaal staat. Voeg dan ook de visfond toe. Voeg ook het sap van de citroen toe. Hak de basilicum en de peterselie grof en doe dit ook in de ovenschaal. Roer alles goed door elkaar. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met chiliflakes, zout en peper.
Kruid de pangasiusfilets aan beide kanten goed met peper en zout. Leg deze op de tomaatjes in de ovenschaal en doe het deksel op de schaal of dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak in een kwartiertje gaar in de oven. Lekker met stokbrood of ciabatta!