Laat de gyozavellen ontdooien. Hak ondertussen de cha sieuw grof, met de hand of met de keukenmachine of blender. Maal het niet te fijn, want dan haal je de structuur er uit. Maak de gember schoon, rasp deze en meng met het vlees. Snijd de lente ui in ringetjes en meng samen met de overige ingrediƫnten door het vlees. Breng op smaak met peper en zout.
Schep een lepel vulling in het midden van het gyozavel. Maak met je vinger de randjes van het gyozavel nat. Vouw het vel dubbel en druk de randjes dicht. Haal nu de punten naar elkaar toe en vouw het daar ook dicht. Bewaar onder een theedoek of in een afgedekte schaal.
Breng een laagje water aan de kook in een pan waar je stoommandje op past. Leg een vel bakpapier in je stoommandje. Leg hier de dumplings op en stoom in 5 minuten gaar. Serveer met wat hoisin saus om in te dippen!
Notities
Tip! Je kunt de dumplings ook prima invriezen. Als je ze dan gaat bereiden, hebben ze wel een iets langere tijd nodig om gaar te stomen. Je hoeft de dumplings overigens niet eerst te ontdooien voordat je ze stoomt. Dit kan namelijk prima als ze nog bevroren zijn.