Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Snijd de halloumi in plakjes en bak deze mooi bruin aan beide kanten in een droge koekenpan. Snijd de halloumi vervolgens in stukjes.
Wel de rozijnen in heet water en zet opzij totdat je deze nodig hebt.
Tzatziki
Schil de helft van de komkommer en schraap hier de zaadjes uit met een lepel. Rasp de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Roer hier wat zout doorheen zodat de komkommer wat vocht verliest.
Meng de yoghurt met wat fijngehakte munt, geperste knoflook, peper en zout. Zet dit in de koelkast tot gebruik. Roer net voor het serveren de uitgelekte komkommer door de tzatziki
Orzo salade
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze mooi lichtbruin zijn. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng de groenten met de halloumi, orzo en pijnboompitjes. Giet de rozijnen af en roer deze ook door de orzo. Hak de blaadjes van het bosje munt grof en meng dit ook door de orzo salade. Serveer de orzo met de tzatziki