Snijd de kippendijen doormidden en kruid ze rondom met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak de kippendijen rondom bruin totdat ze gaar zijn.
Boemboe
Maak ondertussen de boemboe. Maak de sjalotten, knoflook en gember schoon en maal samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta. Breng op smaak met peper en zout en voeg zoveel olie toe totdat je een smeuïge pasta hebt.
Opor Ayam
Bak de boemboe ongeveer 5 minuutjes mee met de kip. Voeg dan de limoenblaadjes, santen, het water, de bruine suiker en de laurierblaadjes toe. Kneus de stengels citroengras en doe deze ook in de pan. Zorg dat de kippendijen net onder staan. Blijf roeren totdat de santen is 'gesmolten'. Doe dan het deksel op de pan en laat op laag vuur in een uurtje gaar stoven.
Kook de eitjes in 8 minuten net niet hard en koel ze in koud water. Serveer de Opor Ayam met witte rijst, de gekookte eitjes en bestrooi met wat gefrituurde uitjes.