Snijd de boter in blokjes en mix dit met de donkerbruine basterdsuiker en speculoos pasta tot een mooi luchtig mengsel.
Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe en spatel dit door het beslag.
Spatel er vervolgens zo'n 80 gram van de gehakte amandelen doorheen, bewaar de rest om over de cake te strooien.
Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm. Strijk dit glad en bestrooi met de rest van de amandelsnippers.
Bak de cake in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar.
Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik. Leg vervolgens een theedoek over de cake. Draai de cake om en schud 'm zo uit het cakeblik.
Laat volledig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster.