Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng hier vervolgens de rijstazijn en het zout doorheen en laat volledig afkoelen.
Snijd de zalm in kleine stukjes en meng deze met de tamari. Zet dit afgedekt in de koelkast totdat je het nodig hebt. Snijd ondertussen een kwart van een komkommer in kleine stukjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees ook in kleine stukjes. Roer dit door de zalm heen.
Sushi ballen maken
Meng de witte en zwarte sesamzaadjes en doe deze in een kommetje. Zet dit klaar, samen met de rijst en de vulling. Maak je handen een beetje nat en verdeel een dun laagje rijst over je ene hand. Breng in het midden een klein beetje wasabimayonaise aan en schep hier ongeveer een eetlepel van de zalm vulling op. Vouw hier de rijst omheen en rol tot een balletje. Rol dit door de sesamzaadjes en leg op een groot bord. Doe dit totdat alle rijst en vulling op is. Serveer eventueel met wat extra sojasaus om in te dippen.