500gramgemengde paddenstoelen(bijv. kastanjechampignons, shii take en oesterzwammen)s
gedroogde oregano
hazelnoten
Pastinaakpuree
4 - 6pastinaken
melk
1kippenbouillonblokje
Instructies
Dep het vlees droog en snijd het in blokjes en kruid rondom met peper en zout. Voeg 1 tot 2 eetlepels bloem toe en roer door het vlees totdat het rondom bedekt is met bloem. Verhit een grote klont boter in een diepe stoofpan en bak het vlees rondom bruin.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Voeg toe aan het vlees en bak ook mee totdat ze lichtbruin zijn. Maak de knoflook schoon, snipper deze en bak ook zo'n 2 minuutjes mee. Voeg het fond, bier, appelstroop, azijn en de worcestershiresaus toe. Roer alles goed door.
Voeg dan de kaneelstokjes, het bosje tijm en de laurierblaadjes toe en roer nog eens. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en stoof in zo'n 3 uur gaar. Je wil dat het vlees uit elkaar valt. Haal het laatste half uurtje het deksel van de pan om de saus wat in te koken.
Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een scheutje boter in een aparte pan. Kruid met peper en zout en wat gedroogde oregano. Laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet en zet opzij. Het maakt niet uit als dit koud wordt.
Pastinaakpuree
Schil de pastinaken en snijd in kleine blokjes. Breng de melk met het bouillonblokje aan de kook (let op dat de melk niet aanbrandt!) en pocheer hier de stukjes pastinaak in totdat ze mooi zacht zijn. Afhankelijk van hoe groot je de pastinaak hebt gesneden duurt dit 5 tot 10 minuten. Pureer de pastinaak vervolgens met een deel van de melk tot een mooie gladde puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Wildstoof
Roer de paddenstoelen door het stoofvlees. Hak de hazelnoten grof. Schep wat pastinaakpuree op een bord, leg hier een schepje wildstoof op en bestrooi met de hazelnoten.