Maak de rode peper, knoflook en gember schoon. Snijd of rasp heel fijn. Doe dit samen met alle overige ingrediënten voor de sinaasappelsaus, behalve de maizena, in een pannetje en kook in tot een wat dikkere saus (ongeveer tweederde van de oorspronkelijke hoeveelheid).
Roer vervolgens de maizena met een beetje water ot en glad papje en voeg dit toe aan de sinaasappelsaus. Kook het nu in totdat je een mooie dikke glanzende saus hebt. Houd de saus op laag vuur warm.
Krokante kip
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout.
Maak het beslagje door de maizena met de bloem, het geklopte ei, 1 el zonnebloemolie en het water tot een mooi beslagje te mixen. Dit gaat het makkelijkste met een garde.
Doe de kipstukjes in het beslag en laat dit maximaal 10 minuutjes zo staan. Verwarm ook alvast de frituurolie (zonnebloemolie), bijvoorbeeld in een grote wokpan, tot ongeveer 180 graden.
Wok
Maak de uien en de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Verhit een scheutje olie in een wokpan en wok de ui en paprika totdat beiden net zacht zijn. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de ananas schoon en snijd in stukjes (verwijder de harde binnenkant). Roer de ananas samen met de noedels door de gewokte paprika en houd warm. Snijd de lente uitjes in ringetjes en houd apart.
Krokante kip
Frituur de kipstukjes mooi bruin in de hete olie. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en roer de kip vervolgens door de sinaasappelsaus. Serveer de noedels met de krokante kip en bestrooi met wat lente uitjes.