Kabeljauw met witte wijnsaus en Hollandse garnaaltjes
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frankrijk
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
Witte wijnsaus
klontjeboter
1sjalot
1teentjeknoflook
klein bosjetijm
1elbloem
100mlvisfond
200mlwitte wijn(die je zelf lekker vindt)
125mlslagroom
peper en zout
100gramHollandse garnaaltjes
Bloemkoolpuree
1bloemkool
1,5litervisbouillon
scheutjeroom
klein kopjewarme melk
zout (en eventueel peper)
Kabeljauwhaasjes
4kabeljauwhaasjesop kamertemperatuur
zout en peper
klontjeboter
Garnering
zeekraal
zalmeitjes
Instructies
Witte wijnsaus
Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper beiden. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hier de sjalot en knoflook heel even in aan. Voeg dan de bloem toe en bak dit ook eventjes mee. Voeg het visfond, de wijn en room toe. Leg het bosje tijm er in en breng op smaak met peper en zout. Breng tegen de kook aan en laat inkoken tot een mooie saus. Zeef de saus en roer er vervolgens de Hollandse garnaaltjes doorheen.
Bloemkoolpuree
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in de bouillon in zo'n 10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de roosjes). Maak de bloemkoolpuree vervolgens door de bloemkool samen met de kookroom, een soeplepel bouillon en de warme melk te pureren in de keukenmachine. Breng goed op smaak met zout (en eventueel peper).
Kabeljauwhaasjes
Kruid de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak de kabeljauw een paar minuutjes op de ene kant. Als deze goed loslaat, kun je 'm omdraaien. Bak 'm dan nog heel eventjes op de andere kant. Als de vis 'flaky' is, dan is ie goed!
Gerecht afmaken en serveren!
Schep wat boemkoolpuree op een bordje en smeer dit met de bolle kant van een opscheplepel uit tot een mooie veeg. Leg daar het kabeljauwhaasje op. Giet wat witte wijnsaus over de kabeljauw en garneer met de zeekraal en zalmeitjes.