Wil je precies even grote rondjes (aanrader), teken dan vooraf kleine rondjes op het bakpapier. Ik gebruikte hier de omtrek van (de onderkant van) een shotglaasje voor.
Mix de eiwitten met het zout tot mooie stevige stijve pieken. Mix vervolgens theelepel voor theelepel de kristalsuiker door de eiwitten. Doe dit totdat je een mooi glanzend stijf mengsel hebt. Voeg de pandanpasta toe en mix deze er ook doorheen. Voeg zoveel toe totdat je een knalgroen mengsel hebt. Ik gebruikte iets minder dan een eetlepel
Zeef er dan de poedersuiker en het amandelmeel boven. Zeef dit echt! Anders wordt de structuur van je macarons niet mooi. Spatel dit vervolgens door het eiwit heen. Nu is het moment dat je er weer wat lucht uit gaat spatelen. Dit hoef je dus niet heel voorzichtig te doen. Je mag zeker wel een minuut of 3 spatelen totdat je een mooi egaal mengsel hebt, dat nog vrij stevig is, maar wel van je spatel af glijdt.
Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit mooie rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer mooie platte macarons te spuiten met een ronde spuitmond. Dan worden je macarons het mooist.
Laat de bakplaat vervolgens een paar keer voorzichtig op de grond vallen of tik het op het aanrechtblad om de extra lucht te laten ontsnappen. Doe dit met beleid ;)
Laat de macarons ongeveer een halfuurtje buiten de oven drogen. Als je de macarons aanraakt mogen ze niet meer plakkerig zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden (hete lucht). Als je de macarons een half uur hebt laten rusten, bak ze dan in 13 minuutjes af in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven. In mijn oven zijn ze in 13 minuten precies gaar (hete lucht), maar test het vooral bij jouw eigen oven. De bovenkant van de macarons moet mooi krokant zijn en de onderkant droog. Laat de macarons vervolgens op het bakpapier afkoelen.
Witte chocolade ganache
Verwarm de slagroom met het vanille aroma in een pannetje, zet het vuur uit. Breek de chocolade in stukjes en doe dit bij de hete slagroom en roer totdat je een mooi smeuïg mengsel hebt. Laat dit afkoelen buiten de koelkast en vervolgens een half uurtje in de koelkast.
Doe dit over in een spuitzak en spuit op één macaron koekje (als deze volledig zijn afgekoeld) een mooie hoeveelheid vulling (het hele koekje moet bedekt zijn) en doe hier een ander macaron koekje op. Je hebt nu een mooie dubbele gevulde macaron! Vervolg dit met alle koekjes totdat ze op zijn.
Laat de macarons ten minste 24 uur 'rijpen' in de koelkast. Op deze manier zijn ze het lekkerst. Deel ze dan vooral met je liefste vrienden en familie, want ze zijn heerlijk!