Vegetarische risotto met pastinaak, champignons en hazelnoten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italië
Diet Vegetarian
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
2sjalotten
2teentjesknoflook
klontjeboter
200gramrisottorijst
scheutwitte wijn
1literpaddenstoelenbouillon
scheutkookroom
100gramparmezaanse kaas
handjehazelnoten
Pastinaak
500grampastinaak
zonnebloemolieom in te frituren
Champignons
250kastanjechampignons
peper en zout
gedroogde oregano
Instructies
Verwarm in een diepe stevige pan voldoende zonnebloemolie tot 120 graden om de pastinaak in te frituren.
Maak de sjalotten en knoflook schoon en snipper beiden. Verhit een klontje boter in een diepe pan en fruit hier de sjalotten en knoflook in. Voeg de risottorijst toe en bak deze ook een minuutje mee. Blus af met een scheut wijn en roer totdat de wijn is opgenomen door de rijst.
Voeg vervolgens steeds soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de risottorijst. Doe dit totdat de bouillon op is. Bereid ondertussen de pastinaak en champignons.
Pastinaak
Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Bak de blokjes pastinaak zo'n 10 minuutjes voor in de olie van 120 graden. Schep de pastinaak met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekkern in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de olie ondertussen naar 180 graden.
Bak de pastinaak nog zo'n 10 minuten in de olie totdat ze mooi bruin zijn. Laat ze vervolgens in een vergiet op keukenpapier uitlekker.
Champignons
Snijd de champignons in kwarten en wok ze met peper, zout en oregano naar smaak in een paar minuutjes gaar maar nog stevig. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Risotto afmaken
Voeg een scheut room toe aan de risotto. Rasp de parmezaanse kaas en roer deze er samen met de room doorheen. Schep op elk bord een flinke lepel risotto, verdeel hier de champignons en pastinaak over. Hak de hazelnoten fijn en strooi deze samen met wat extra parmezaanse kaas over de risotto.