Snijd de sukadelappen in gelijke blokjes en doe in een grote schaal. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het vlees. Schil de gember en rasp deze bij het vlees.
Voeg nu ook de vissaus, vijf kruidenpoeder en bruine suiker bij het vlees. Roer alles goed door en laat tenminste een half uurtje marineren, maar het liefst zo lang mogelijk.
Vietnamees stoofvlees
Verhit voldoende zonnebloemolie in een stevige stoofpan. Bak hier het vlees (eventueel in porties) rondom in bruin.
Maak de uien schoon en snijd deze in reepjes. Voeg de uienreepjes toe aan het vlees en bak ook eventjes mee.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak nog ongeveer een minuutje. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook even mee.
Voeg vervolgens het vleesfond en het kokoswater toe. Roer alles even goed door. Kneus de stengels citroengras met het lemmet van een mes (de citroengeur moet goed uit de stengels komen). Breek ze eventueel ook doormidden zodat ze in de pan passen.
Voeg het citroengras samen met de kaneelstokjes en de steranijs toe aan de pan. Zorg dat alles goed onder staat en doe het deksel op de pan. Laat op laag vuur (mag een beetje pruttelen) zo'n 2,5 tot 3 uur stoven.
Was ondertussen de wortels. Als deze er goed uitzien, hoef je ze niet te schillen. Snijd in plakjes en zet opzij totdat je ze nodig hebt. Na 2,5 tot 3 uur stoven, voeg je de wortels, donkere sojasaus en chiliflakes toe aan het stoofvlees. Laat nu nog zo'n 30 tot 45 minuten stoven totdat de wortel ook mooi zacht is. Houd het deksel op de pan.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer de noedels in een kom met het stoofvlees. Garneer met de verse koriander.
Notities
Dit Vietnamees stoofvlees is vrij vloeibaar waardoor je een soort combinatie krijgt van een soep en een stoof. Serveer het stoofvlees dan ook in een kom, met zowel een vork als een lepel erbij. Geniet ervan! :)