Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom met peper en zout.
Verhit een scheut zonnebloemolie en een klontje boter in een diepe stoofpan en bak hier (in porties) het vlees in rondom bruin.
Maak de uien schoon en snipper deze. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het achtergebleven bakvet.
Maak ondertussen de knoflook en de rode peper schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de uien in de pan en bak ook een minuutje mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje of 2 mee.
Snijd de romatomaten in stukken en voeg ook toe aan de pan. Bak even mee totdat ze een beetje uit elkaar beginnen te vallen.
Voeg dan het water, de pindakaas, de maggiblokjes, bruine suiker en het citroensap toe. Roer alles door elkaar en doe het vlees weer terug in de pan.
Roer nog een keer, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur zo'n 3 uurtjes stoven.
Maak alvast de pompoen schoon (ik schil 'm altijd, maar dat hoeft dus niet per se) en haal de zaadjes en de draderige binnenkant er uit (met een lepel).
Snijd de pompoen in even grote stukjes als het vlees. Zet onder water en zet opzij totdat je het nodig hebt.
Voeg de pompoen zo'n 30 tot 45 minuten voor het einde van de stooftijd toe en stoof mee totdat de pompoen zacht is.
Serveer het stoofvlees met rijst of brood en garneer met extra pinda's en wat peterselie.