Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
Mix er vervolgens het zout en het zelfrijzend bakmeel doorheen.
Vulling
Maal (of hak) de pecannootjes grof in een keukenmachine, of met de hand. Meng dit met de bruine basterdsuiker en kaneel en roer goed door.
Stort een derde van het cakebeslag in de vorm, strooi hier het pecanmengsel overheen.
Verdeel daar vervolgens weer een derde van het cakebeslag overheen en vervolgens weer een laagje pecan-suikermengsel. Eindig met de derde laag cakebeslag en bestrooi de top met nog wat pecanmengsel.
Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon (dus zonder nat beslag) uit komt, dan is de cake gaar. Laat in de bakvorm afkoelen en snijd de cake daarna in stukjes.