1runderbouillonblokje(opgelost in een kopje heet water)
2elItaliaanse kruiden
1winterpeen
400gramverse spaghetti of tagliatelle
Instructies
Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid rondom met zout en peper. Verhit de boter in een diepe stoofpan met dikke bodem en braad het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het braadvet in de pan zitten.
Snijd de pancetta in stukjes en bak in hetzelfde braadvet mooi bruin en krokant. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pancetta in de pan en bak eventjes mee.
Maak de rode peper en de knoflook schoon, snipper beiden en voeg ook toe aan de pan. Bak dit nog zo'n 2 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit ook een paar minuten mee. Snijd de romatomaten grof en voeg deze ook toe aan de pan.
Voeg dan ook een flinke scheut rode wijn toe en een kopje runderbouillon (van het blokje). Roer alles goed door. Breng op smaak met Italiaanse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, peterselie en basilicum).
Schil de wortel en snijd de uiteinden er af. Rasp de wortel en voeg de wortelrasp toe aan de pan. Doe nu ook het vlees terug in de pan. Roer alles goed door en stoof zo'n 2,5 uur met het deksel op de pan totdat het vlees uit elkaar valt. Haal daarna het deksel van de pan en laat in zo'n 30 minuten wat indikken.
Kook de verse pasta en serveer met de bolognese stoof. Garneer met wat verse groene kruiden en natuurlijk parmezaanse kaas!