Mix de roomboter met de basterdsuiker en kristalsuiker tot een luchtig en romig mengsel. Rasp de sinaasappels en voeg de rasp van de sinaasappel toe aan het beslag.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit, voeg het merg ook toe. Voeg ook het extra vanille aroma toe. Mix dit tot een luchtig geheel
Voeg dan de bloem toe, samen met het sap van de drie sinaasappels en een snuf zout. Mix vervolgens weer tot een luchtig geheel.
Hak de wite chocolade grof en roer dit ook door het koekjesdeeg. Verdeel het koekjesdeeg over de ijsvormpjes en leg voor tenminste een uur in de diepvries of totdat ze goed bevroren en hard zijn.
Coating
Smelt de witte chocolade au bain marie en meng er de oranje kleurstof doorheen (zoveel totdat je een mooie kleur hebt) doe over in een diep glas waar de ijsjes helemaal in passen. Smelt ondertussen ook de extra witte chocolade. Doe de gesmolten witte chocolade over in een spuitzak met dunne spuitmond. Leg ook een stuk bakpapier klaar.
Dip een ijsje in de oranje chocolade, laat wat uitlekken en haal de top over de bovenkant van het glas zodat ie niet meer lekt en leg het op het bakpapier. Let op, want de chocolade zal vrij snel stollen (omdat het ijsje zo koud is). Versier vervolgens met de witte chocolade (zie foto). Doe dit met alle ijsjes en laat ze buiten de koelkast uitharden. En geniet!