Snijd de kippendijen in kleine stukjes en marineer voor ongeveer 30 minuutjes in de donkere sojasaus. Ondertussen kun je de saus maken.
Saus
Maak de gember en de knoflook schoon. Rasp de gember en hak de knoflook heel fijn. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat heel zachtjes inkoken totdat je een mooie dikke sticky saus hebt.
Kip paneren en frituren
Verhit voldoende zonnebloemolie in een grote wokpan of in een diepe pan (met dikke bodem) om in te frituren. Verhit de olie tot 180 graden.
Dep de kip goed rondom droog met keukenpapier. Meng de bloem en maizena met een vork door elkaar en meng hier de kipstukjes doorheen. Zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is.
Frituur de kipstukjes (eventueel in porties) totdat ze mooi bruin zijn. Dit kan best een paar minuutjes duren. De kippendij blijft mals genoeg, dus dat is niet zo erg. Zorg dat de temperatuur rond de 180 graden blijft en schep de kip met een schuimspaan uit de olie als deze rondom (licht)bruin is. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Korean fried chicken
Roer de kipstukjes door de saus en garneer met de ringetjes lente ui en pinda's.