Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
Zeef er dan de bloem, maizena, bakingsoda, zout en bakpoeder boven en roer met een houten lepel door het deeg. Meng het goed door elkaar. Snijd de melkchocolade in stukken en roer deze door het deeg heen.
Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de brookies waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Maak nu de volgende laag.
Brownie laag
Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet raken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld. Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
Brookies
Giet het browniebeslag op het koekjesdeeg en strijk glad. Bak de brookie in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Iis de brownie laag nog heel erg wiebelig na 30 minuten? Bak de brookie dan nog zo'n 5 tot 10 minuutjes extra.
Laat de brookie eerst afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens nog een paar uur in de koelkast (de brownie wordt dan wat vaster en loopt daardoor niet meer uit). Haal de brookie daarna pas uit de vorm en snijd 'm dan in stukjes.