Verdeel wat amaretti koekjes in een enkele laag over de dessertglaasjes. Schenk hier een scheutje amaretto bij.
Verdeel het gemengde verse fruit er over (snijd de aardbeien in stukjes), ook in een enkele laag.
Tiramisu mengsel
Pak 2 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
Schep de helft van het mengsel op de koekjes. Maak vervolgens een tweede laag van amaretti koekjes (zonder amaretto) en vers fruit. Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Garneren
Garneer de tiramisu met wat extra vers fruit en verkruimelde amaretti koekjes.