150grammelkchocolade(eventueel met stukjes butterscotch)
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak het koekjesdeeg door de roomboter met de basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt.
Meng in een aparte kom de bloem, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en zeef dit vervolgens boven het botermengsel. Roer met een houten lepel tot een mooi dik deeg.
Hak de melkchocolade in stukjes en roer dit samen met de rolo's (houd er 12 achter) met de houten lepel door het beslag.
Maak met een ijsschep 12 grote bollen en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Bak de koekjes vervolgens in 8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Druk een achtergehouden rolo in het midden van elke koek. Verplaats de koeken na 10 minuten van de bakplaat naar een afkoelrek en laat daar volledig afkoelen.