Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat goede olijfolie. Strooi hier wat peper, zout en geraspte parmezaanse kaas over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in een paar minuutjes lichtbruin.
Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf deze met de snijkant over de stokbroodjes als deze uit de oven komen. Laat ze op het ovenrooster afkoelen.
Gemengde paddenstoelen
Week de porcini in heet water tot ze zacht zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Zet de pijnboompitjes opzij totdat je ze nodig hebt.
Veeg de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren doormidden of in vieren, laat de kleinere gewoon heel. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de paddenstoelen in aan totdat ze net beetgaar zijn.
Knijp de porcini uit, snijd fijn en voeg ook toe. Bak nog een minuut of 2 mee. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak nog een minuutje.
Giet een scheut wijn bij de paddenstoelen en breng op smaak met peper, zout, chiliflakes en verse peterselie. Bak de paddenstoelen totdat het vocht is verdampt/opgenomen. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Schep de paddenstoelen op de toastjes en bestrooi met de pijnboompitten en wat extra parmezaanse kaas. Lekker als borrelhapjes, tapas of antipasti!