Kook het dichte blikje gecondenseerde melk in kokend water (helemaal onder) voor 4 uur. Laat het blikje vervolgens dicht en volledig afkoelen in de koelkast. dit kun je het beste een dag van te voren doen of de ochtend dat je de taart wil bakken.
Deeg
Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de overige ingrediënten voor het deeg in een ruime mengkom. Kneed alles goed door elkaar totdat je een stevig dik deeg hebt. Probeer hier drie even grote deegballen van te maken en pak ze goed in plasticfolie in. Leg ongeveer 1 uur in de koelkast.
Vulling
Schil de peren, snijd doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in kleine stukjes en meng goed met de kaneelsuiker en het paneermeel. Laat het vervolgens goed uitlekken in een zeef, anders wordt je taart wat vochtig.
Hak de pecan noten grof en meng dit door de uitgelekte peren.
Taart samenstellen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ronde springvorm in. Rol 1 deegbal uit voor de bodem. Leg deze in de springvorm en druk goed aan. Ben voorzichtig met het deeg, het is vrij bros en valt snel uit elkaar.
Rol een tweede deegbal uit voor de zijkant. Rol uit tot een lange platte lap en bedek hier de zijkant van de springvorm mee (tot ongeveer twee derde qua hoogte) en druk ook dit goed aan.
Maak het blikje dulce de leche open en verdeel de inhoud over de bodem van de taart. Stort hier vervolgens de perenvulling op.
Rol de derde deegbal uit en maak hier dunne repen van om gekruist over de taart te leggen. Klop het eitje en bestrijk de bovenkant van de taart met het ei. Bestrooi vervolgens met een dun laagje kaneelsuiker.
Bak de taart in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens afkoelen in de springvorm. Haal de taart daarna voorzichtig uit de springvorm en bewaar in een luchtdichte taartdoos. De taart is dezelfde dag het lekkerst, maar daarna nog zeker 4 dagen goed te bewaren!