Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd warm terwijl je de rest van de stappen volgt.
Saus
Maak de knoflook schoon en snipper deze.
Doe dit samen met alle andere ingrediënten in een steelpannetje en verdun met een beetje (zo'n 4 el) water. Roer goed door en breng aan de kook. Laat dit een minuutje of 4 pruttelen en zet daarna het gas weer uit.
Groenten voorbereidn
Snijd de kastanjechampignons en plakjes en bak even kort in een scheutje sesamolie totdat ze beetgaar zijn. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Blancheer de spinazie in een grote pan kokend (en gezouten) water voor maximaal 30 seconden. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet. Knijp overtollig vocht er uit.
Maak de wortel schoon en schaaf de wortel in mooie linten met de dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes.
Gefrituurde kip
Breng de zonnebloemolie in een stevige pan tot zo'n 180 graden.
Snijd ondertussen de kippendijen in stukjes en dep goed droog.
Meng de kipstukjes met de maizena en bloem en roer goed door totdat elk stukje kip volledig bedekt is.
Frituur de kipstukjes (eventueel in porties) totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet en meng dan met de saus.
Bibimbap samenstellen
Verdeel de rijst over 4 kommen. Schik hier de groenten en de kimchi bovenop en laat een plekje vrij voor de kip en in het midden voor het ei.
Verdeel de kip over de 4 kommen. Scheid de eieren en leg in het midden van elke kom 1 eidooier.
Eet je liever geen rauw ei, dan kun je dit vervangen voor een gebakken spiegeleitje.
Bestrooi de bibimbap eventueel nog met wat Koreaanse chili flakes en (geroosterde) sesamzaadjes.
Voordat je de bibimbap eet, roer je de eidooier door de rijst heen zodat je een mooie gemengde bowl smeuïge rijst krijgt. Smakelijk!