Breng het kipgehakt op smaak met voldoende peper en zout en meng er de gedroogde groene kruiden doorheen. Maak een klein proefballetje en bak deze om te testen of je genoeg zout en peper hebt toegevoegd. Lekker? Rol dan balletjes van de rest van het gehakt.
Verhit een scheutje olijfolie in een platte braadpan (waar alle balletjes naast elkaar in passen) en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe dit voorzichtig, je wil immers niet dat de balletjes uit elkaar vallen! Verwarm alvast de oven voor op de grillstand.
Rode paprikasaus
Haal de paprika's uit de pot (zonder het vocht) en pureer deze tot een gladde saus met de blender of staafmixer. Roer hier de rode pesto en de oregano doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Gehaktballetjes in rode paprikasaus
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de gehaktballetjes in de pan en bak voorzichtig mee. Maak nu ook de knoflook schoon, snipper en bak ook eventjes mee.
Voeg dan de saus toe en roer voorzichtig om totdat alle balletjes bedekt zijn met de saus. Strooi hier de geraspte mozzarella overheen en grill in de oven totdat de kaas gesmolten is en mooi goudbruin bovenop. Houd het goed in de gaten, want de grill kan in somige ovens snel gaan!
Serveer met brood om de saus op te deppen, of met pasta en een frisse salade :)
Notities
Lekker met stokbrood, ciabatta of pasta en een frisse salade!