Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen.
Meng er vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Rasp de gele schil van de 2 citroenen en roer dit ook door het beslag. Voeg ook het sap van beide citroenen toe. Wissel nu de garde om voor een spatel.
Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Voeg nu ook het maanzaad en de blauwe bessen toe. en roer verder door Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag met een ijsschep in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.
Notities
Maak je kleinere muffins (cupcake formaat), dan krijg je meer dan 6 muffins. Doe de vormpjes dan niet te vol en bak ze zo'n 5 tot 10 minuten korter.