Roer het water, de vissaus en de palsmuiker goed door elkaar. Rasp de limoen en voeg zowel de geraspte schil als het sap toe aan de nuoc cham.
Maak de rode peper en de gember schoon. Hak de rode peper zo fijn mogelijk en rasp de gember. Voeg beiden toe aan de nuoc cham en roer goed door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Noodle salade
Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af met koud water. Doe in een grote salade kom of schaal.
Snijd de komkommer in stukjes. Maak de avocado's schoon en snijd de avocado ook in stukjes. Maak de mango schoon en snijd ook het vruchtvlees van de mango in stukjes.
Gebruik je verse sojaboontjes? Dan kun je deze zo gebruiken. Gebruik je diepvries sojaboontjes dan moet je deze nog even koken (staat op de verpakking). Roer de komkommer, avocado, mango, taugé en de sojaboontjes door de noedels.
Snijd vervolgens de gerookte zalm in stukjes en roer dit ook door de noedels. Serveer de noodle salade in kommen en sprenkel hier de nuoc cham overheen.