Leg de takjes met tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de tomaatjes zo'n 15 tot 20 minuutjes in de oven totdat het velletje net begint te scheuren.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pesto maken
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Maal de basilicum, de pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas grof in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta pesto
Snijd de champignons in kwarten en de courgette in hapklare stukken.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan. Bak hierin de champignons en courgette een paar minuutjes totdat ze net beetgaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout. Roer hier de pasta en pesto doorheen.
Hak de paranoten grof en strooi deze over de pasta. Bestrooi de pasta ook met wat chili flakes en extra parmezaanse kaas.
Serveer de pasta pesto met de tomaatjes en eventueel een salade.