Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat eventueel afkoelen voordat je het bakt.
Bak het kipgehakt rul in een grote wokpan, eventueel in een scheutje zonnebloemolie.
Maak de sjalotten schoon en snijd in ringetjes. Voeg toe aan het gehakt en bak ook even mee.
Maak vervolgens de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook uit boven het vlees en rasp de gember. Roer goed door en bak ongeveer een minuutje mee. Voeg dan de kruiden, palmsuiker en de sambal toe en roer nog eens goed door.
Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de rijst wat droger en knapperige wordt. Voeg dan de ketjap manis, ketjap asin, vissaus en het sap van 1 limoen toe. Roer vervolgens weer alles goed door.
Pluk vervolgens de muntblaadjes van een flínke bos munt (of een heel plantje) en roer dit ook door de rijst. Serveer met komkommer en eventueel kroepoek en een gebakken eitje.